GÖNÜLLÜ EVLERİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evlerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. 29 Ekim günü Bağdat Caddesinde gerçekleştirilen geçit törenine geniş katılım sağlayan gönüllüler hafta boyunca da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

 

FENERYOLU’NDA ÇOCUKLARLA KUTLAMA

 

Feneryolu Gönüllü Evi Çocuk Komitesi Cumhuriyet Bayramını kutladı. Törene gönüllü evinde eğitim alan öğ- renciler, öğrenciler, veliler, mahalle sakinleri ve gönüllü- ler katıldı. Saygı duruşunun ardından, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar gerçekleşti, katılımcılar tarafından şiirler ve marşlar okundu.

 

BOSTANCI’DA CUMHURİYET SÖYLEŞİSİ

 

Bostancı Gönüllü Evi’nde Eğitim ve Burslar Komitesi’nin Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliği gerçekleşti. Etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başladı. Gönüllü Evi Başkanı Necla Taş’ın açılış konuşmasından sonra Eğitim ve Burslar Komitesi Başkanı Servet Özkan’ın Cumhuriyetimizin kuruluşu ve önemi hakkında hazırladığı söyleşinin dinlendiği, şiirlerin okunduğu etkinlik, 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

 

ERENKÖY’DE CUMHURİYET VE AYDINLANMA

 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat Komitesinin, Kozyatağı Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlediği “Cumhuriyet ve Aydınlanma” konulu konferansta gazeteci-yazar Enver Aysever konuk oldu. Cumhuriyetin eşit olma hakkını doğuştan verdiğini anlatan Aysever “ Aydınlanma bir tercih değil, zorunluluktur. Mustafa Kemal Atatürk aydınlanma fikrine inanmış, hukukun üstünlüğünü bu coğrafyaya getirebilmek için eşit yurttaşlığı anayasaya bağlamış, laik, ilerici ve Ortadoğu coğrafyasında tek örneği yaratmış modernist bir devlet adamıdır” dedi. Gericilikle mücadele ve laikliğin bugünün en önemli başlıkları haline geldiğini, laiklik mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğini anlatan Aysever söyleşinin ikinci bölü- münde katılımcıların sorularına yanıt verdi. Söyleşi sonunda Enver Aysever’e teşekkür eden Gönüllü Evi Başkanı Nurhan Sözer, kendisine plaket takdim etti.

 

 

 

Geri