CADDEBOSTAN GÖNÜLLÜLERİ
ETKİNLİK  ADI                HATALI TARIM UYGULAMALARININ ÇEVREYE                                                                   
                                                         VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ
 
AÇIKLAMA
 
  Şubat ayı CKM proğramımızın konuğu  TMMOB ZİRAAT Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet ATALIK ‘tı.
     Bu ayın konusu insan sağlığını etkileyen Hibrit ve GDO lu ürünler nedir, Dünya ve Türkiyede neler yapılıyor ve neler yapılmalı   sorusuna Ahmet ATALIK şöyle cevap verdi;
     Hibrit tohumlar genelde Zaralı değildir çünkü hibrit tohum kaba tabiriyle melez tohumlardır yani cinsin genetiği bozulmamıştır sadece aynı genetiğe sahip bitkiler arasında daha iyi ürün alabilmek için melez bir tür elde edilmiştir.Bir defaya mahsus kullanılan bu tohumlar iyi melezlenemesse insana bir fayda sağlamaz ve bizler gerekli gıdayı eksik almış oluruz.
   Asıl tehlike genetiği bilinen bu ürünlere göre ilaçlama yapılmasıdır,ürüne dokunmadan etrafındaki yabancı otları hedef alan ilaçlama yakın bir gelecekte toprağı çoraklaştırır bir müddet sonra ürün veremez hale gelir.
 GDO lu ürünler ise daha tehlikeli sonuçlar doğuracak gibi görünüyor bu tohumlama sisteminde tohumların genetik duvarları kırılarak yepyeni bir tür meydana getiriliyor doğuracağı sonuçlar hiç bilinmiyor Türkiyede yetiştirilmesi yasak,ama dışarıdan ithal edilen(soya,mısır,kanola ve pamuk) ürünlerle birlikte ülkemize giriyor olabilir.
    Ayrıca birde hayvanlar için ithal edilen yemler de dikkatle incelenmeli devamlı GDO lu ürünlerle beslenen hayvanların  ürünlerinden ve etinden faydalanan bizleri nasıl tehlikeler bekliyor bilmiyoruz.
   Yani birçok bilmezliğin içinde yuvarlanan bizler için bilim adamları bilgileri ışığında devlet gerekli araştırmaları yapıp ülkemiz için yarınlarımız için bilimsel kararlar alıp biran önce yürürlüğe koymalıdır.
    Bizleri bilgileriyle  bilinçlendirip misafirlerimizin sorularına doyurucu cevaplar veren Sayın Ahmet ATALIK’a teşekkür ediyor  ve başarılarının devamını diliyoruz.
 
 
Tarih
11.02.2013
Yer
CKM   B salonu
Saat
14.00 – 16.00
Konuşmacı –    Ünvanı:
                      Ad Soyadı:
TMMOB ZİRAAT Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet ATALIK
Geri