ERENKÖY GÖN. ALEJİ

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 23 Ocak 2015 Cuma günü Erenköy Gönüllü Evinde Uzman Dr. Mübeccel AKMAN tarafından “Allerji Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Tedavi Yöntemleri” konulu bir seminer düzenledi.

Dr.Mübeccel AKMAN; Alerjiyi herhangi bir maddeye karşı vücutta oluşan anormal bir hassasiyet reaksiyonu olarak tanımladı. Bilinen sık alerji çeşitleri arasında polenler, ilaçlar, çevresel etmenlerin tetikledikleri alerjiler bulunduğunu, alerjik reaksiyonun oluşmasında bazı  kimyasal maddeler ve kan/ dokuda bulunan bazı hücrelerin rol oynadığını söyledi. Alerjen maddelerin ev tozu, gözle görülmeyecek kadar küçük böcekler (akarlar) polenler ayrıca kedi köpek gibi hayvanların tüyleri, bazı yiyecekler, güneş, bazı ilaçlar, küf mantarları, parazitler, bazı kimyasal maddeler, soğuk ya da kirli hava ve bunun gibi birçok faktör olduğunu belirtti.

Tedaviyle alerjik hastalığının kontrol altına alındığını, her hastada hastalık tamamen geçecek diye bir şeyin olmadığını, alerjinin tekrarlayan bir hastalık olduğunu, hastalığın görüldüğü mevsimde yapılacak tedavinin, kişinin rahat bir yaşam sürmesini sağlığını, uygulanacak tedavinin, hastalığın tipine, şiddetine, hastalığa neden olan alerjiye göre değişeceğini söyledi.

Toplantı soru cevap kısmı ve ikramlarımızla son buldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Geri