PROJELERİMİZ

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Sabahı Resmi Geçit Törenleri sabah saat 10.30 Selamiçeşme Işıklardan başlıyor. Yürüyüş protokol tribününe kadar devam ediyor. Kadıköylülerin ve  gönüllülerin her yıl büyük bir coşkuyla düzenlenen törenlere binlerce Gönüllü Kadıköy Belediyesi’nin dağıttığı t-shirt ve bayraklarla katılmakta, ayyıldızlı kıyafetlerle yürüyüşleri törenlere damga vurmaktadır. Yürüyüşe Kadıköy sınırları içerisindeki bütün mahalleler ellerinde dövizlerle geçite renk katmakta, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşamaktadır.

KASIM ATA'YI ANMA

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen “ATA’ya SAYGI” zincirinde on binlerce insan bir araya gelerek 7.5 km’lik yolda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümsüzleştiği an olan 9’u 5 geçe ellerinde Türk Bayrakları ile saygı duruşunda buluşuyorlar.

Her yıl on binlerce Kadıköylü, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili yürüyüş yolunda bir araya gelip “ATA’ya Saygı Zinciri” oluşturuyorlar.

On binlerce Kadıköylü, kışın soğuğuna ve yağmuruna rağmen ATA’ya bağlılıklarını, Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıktıklarını ve her geçen gün Atasına duydukları özlemi saygı zincirine katılarak gerçekleştiriyorlar.

Saygı zincirine denizde tekneler, balıkçılar, yelkenciler, dalgıçlar ile sivil toplum örgütleri, partiler de destek vermektedirler.

Geçtiğimiz senelerde gerçekleştirilen saygı zincirlerinin  videoları için lütfen tıklayınız...

KİTAP GÜNLERİ

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri İstanbul Anadolu yakasının önemli bir eksikliğine çare olarak bir proje gerçekleştirdi. İstanbul’da kitap fuarı her yıl Beylikdüzü’nde gerçekleştirilmektedir.

Bu fuar, İstanbul’un Anadolu yakasında oturanlar için çok uzakta kalmaktaydı. Anadolu yakasında büyük bir kitap fuarı kaçınılmazdı. Kadıköy bu eksikliği güzel bir proje ile gidermeye çalıştı. Kadıköy Belediyesi ve Gönüllüleri *** 2006 yılında Caddebostan Kültür Merkezi’nde yayınevleri ve yazarların katılımı ile “Kitap Günleri” düzenledi ve oradan elde edilen 5000 kitap bağışı ile İnönü Mahallesi Kayışdağı Merkezi Kütüphanesi kuruldu.

Kitap Günleri’ne birçok yayınevi ve yazar katılmış, bireysel yazarlar kitaplarını tanıtma imkanı bulmuşlardır. Her yıl düzenlenen bu sanat günlerinde söyleşiler, paneller, şiir ve müzik dinletileri düzenlenmekte, beş gün boyunca yayınevlerinin önde gelen yazarları ve kitapları, okurlarla bir araya gelmektedir.

Kadıköy Belediyesi bu yıl 8. Kitap Günlerini İstanbul’un Cumhuriyet dönemindeki giriş kapısı olan tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirdi.

Tamamen Kadıköy Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla gerçekleştirilen kitap fuarına ilgi çok yoğun oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt NUHOĞLU olmak üzere belediyenin tüm çalışanları fuar süresince bir aksilik yaşanmaması ve fuarın sağlıklı yürütülmesi için bütün gayretlerini ortaya koydular. İlk defa Haydarpaşa Garı’nda yapılan Kitap Günleri çok başarılı geçti.

Kitap Günlerine 100’e yakın söyleşi, 600 imza günü, 180’e yakın yayınevi, sivil toplum örgütleri katıldı. Son günde gelen ziyaretçilerle Kitap Günlerine 150 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Haydarpaşa Garı peronlarına Yaşar KEMAL, Gülten AKIN, Tahsin YÜCEL gibi ünlü yazarların isimleri verildi.

Yediden yetmişe herkesin büyük ilgi gösterdiği kitaplardan sonra en çok ilgiyi peronlarda bekleyen trenler çekti. Raylarda, vagonlarda çekilen yüz binlerce fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Kitabını alanların vagonlarda çayını içerek kitap okuduğu, yorgunluğunu attığı bu özel günlerde, trenlerde ve Haydarpaşa Garı’nda yaşayan hatıralara da yolculuk yapıldı.

Yayınevlerinin bağışladığı kitaplar, Anadolu’daki kütüphanelere ve okullara bağışlandı.

Geçtiğimiz senelerde gerçekleştirilen etkinliklerin fotoğrafları  ve videoları için lütfen tıklayınız

Geri