CADDEBOSTAN GÖNÜLLÜLERİ
 Caddebostan Gönüllüleri Psikolog Birsen ÖZKAN’la çok güzel ve faydalı bir etkinliğe imza attılar.
  Birçoğumuzun yeni tanıştığı ‘’Duygusal Zeka’’ kavramı Birsen hanımın anlatımıyla bize hiç yabancı gelmediğini anladık her an her yerde karşılaştığımız sorunlar yumağı karşımızda duruyordu.
   Birsen hanım bu sorunlar yumağını bizlerin anlayacağı biçimde çözmeye başlayınca içe dönüp öz eleştiri yapmaktan kendimizi alamadık.
   Çocuklarımızın duygusal zeka gelişimleri diğer gelişimleri kadar önemli olduğunu ,duygusal zekası gelişen çocuklar daha uyumlu,söyleyenleri daha iyi kavrayan,aileye daha yakın anne,baba,kardeş ve arkadaşlar arsında fazla sorunu olmayan hayattan korkmayan, problemleri geliştirdikleri zekaları sayesinde çözebilen bireyler haline geliyorlar.
   Genelde böyle çocuklar yetiştirmek isteriz. Bunun cevabını panelimize gelen izleyicilerimiz almış oldular ve interaktif bir seminer olduğu için akıllarında sorular olan izleyiciler sorularına doyurucu cevaplar aldılar.
   Birde bilgisizliğimiz nedeniyle sorun haline gelen konuların çokta kolay ve pratik çözümleri varmış.
    Kişi olarak önce duygulanır, sonra düşünürüz eğer duygusal zekamız gelişmişse biz duygu-düşünme dengesini kurar daha etkili ve doğru kara verebiliriz.
Yani ‘’Etkili İletişim Becerileri’’düşünen beyinin devreye girmesini sağlıyor.
       Unutmayalım Duygusal zekası gelişmiş bir çocuk duygusal zekası gelişmiş bir aile demektir……..duygusal zekası gelişmiş bir ulus demektir…………..duygusal zekası gelişmiş bir dünya demektir.
    Psikolog Birsen ÖZKAN izleyenlere duygusal zeka ile ilgili problemleri vede çözümlerini anlattı,çok etkili faydalı bir panel oldu Birsen hanıma çok teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.
   Bizde lafımızı aynı Birsen hanımın yaptığı gibi Prof.Dr.Doğan CÜCENOĞLU’nun bir deyişiyle bitiriyoruz.
     ‘’İLETİŞİM BİR CANIN BAŞKA BİR CANA DOKUNMASIDIR.’’
      Canınızla başka bir cana dokunun lütfen.
Geri