ORAN’A 60. SANAT YILI KUTLAMASI

      

 

 

 Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllülerinin ev sahipliğinde, “Anılar ve Müzik” etkinliğinin 80. programında, TRT Keman Sanatçısı, Bestekâr Av. Aydın Oran’ın 60. Sanat Yılı, Kadıköy Evlendirme Salonu’nda düzenlenen bir konser ile kutlandı.

Söz Yazarı, Şair Nedim Saatçioğlu’nun sunumunu yaptığı programa, saz sanatçıları; kemanda Kemal Caba ve Talat Er, kanunda Tolgahan Üsküdarlı, udda Hakan Aydınlık, çelloda Betül Şirin, klarnette Göksel Kabacı, ritimde Ahmet Kulik katıldı.

Gecede sahne alan ünlü sanatçılar; Zekai Tunca, Prof. Dr. Aylin Şengün Taşçı, Hayri Pekşen, Arzu Kırali, Asiye Palu, Afet Gök, Aziz Kırkgöz, Cem Adalı, Göknil Bişak Özemir, Tezcan Feyyaz Günday, Nihal Arda, Murat Seçkin, Harika Murteza, Hüsnü Üstün, Necla Şan, Semra Türel, Sevinç Çelebi, İlter Burak Kalay, Okay Lafçıoğlu, Fulya Soyata, ve Oya Aksoy birer eser yorumlayarak sanatçı Aydın Oran’ın yanında yer aldı.

Türk Müziğinin tanınmış isimleri; Sami Derintuna, Zeynettin Maraş, Fahrettin Çimenli, Abidin Gerçeker, Hüsnü Çarkman, Dr. Özer Öztekin de geceye katılarak sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Gecede bir konuşma yapan, program yapımcısı Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Aydın Oran’ın sanatçı kimliği hakkında bilgi verdi. Müsevitoğlu “Aydın Oran ile 17 yıl önce Kadıköy Belediyesi Beste Yarışmasının oluşmasında birlikte çalıştık, yarışma şartnamemizin ilk şeklini avukat olması nedeni ile kendisi hazırladı. Türkiye’nin Paganini’si diyebileceğimiz kadar çok başarılı bir keman sanatçısı ve bestekârı olan Aydın Oran’ın 60. Sanat yılı kutlamasına destek veren tüm sanatçılarımıza ve gönüllü korolarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

Gece tüm sanatçıların hep birlikte sahne alarak, Bestekar Zeynettin Maraş’a ait İnleyen Nağmeler isimli eseri yorumlamaları ile sona erdi.

Geri