SEYFİ DURSUNOĞLU

NASIL BİR ORTAMDA BÜYÜDÜNÜZ? ÇOCUKLUĞUNUZDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Ben kalabalık bir aile ortamında büyüdüm. Anne,baba,ablalar,ağabeyler….En küçük bendim. Sonraları bir erkek kardeşim daha oldu.Trabzon’da dünyaya geldim.Babamın işleri nedeniyle 6 yaşında iken İstanbul’a geldik. Önceleri Karagümrük ve Vefa’da oturduk. Daha sonra babam Beylerbeyi’nde bahçe içinde bir ev satın aldı. Uzun yıllar ailemle birlikte orada oturdum. En güzel çocukluk ve gençlik anılarım o evdedir. İlkokula Fatih 56. İlkokulda başladım. 3. Sınıfta Boğaziçi Lisesi’ne geçtim. 9. sınıfa kadar orada kaldım. Zeki Müren,Erol Simavi,Kadir Has okul arkadaşlarımdı. Okul paralıydı. Subay olan eniştem hafif cimriydi. Babama Heybeliada Deniz Koleji’ni tavsiye etti. Okul bedava olduğu için… 3 yıl da orada okudum. Sonunda Haydarpaşa Lisesi’nden mezun oldum. Çocukluğumda büyük ablamdan çok dayak yedim. Her bahane ile döverdi. Babamdan hepimiz çok çekinirdik. Annem idareciydi. Babamla aramızda idareci görevi görürdü.

DENİZ LİSESİNDE OKUMUŞSUNUZ. SİZİNLE BİRAZ TEZAT SANKİ…

Deniz Koleji’ne girme sebebim yukarda da söylediğim gibi eniştem oldu. Subay olduğu için biraz torpil yaptı. İmtihana 188 kişi girdik. Ben 188. Olarak okula kabul edildim. Disiplin tabii had safhada idi. Okulu bitirince Harbiye’ye gitmek gerekiyordu. Sonra mecburi hizmet devreye girecekti. Ayrılsam tazminat ödenecek. Ben de 3. Sınıfta 4 dersten başarısız olup kendimi okuldan attırdım.

BEYAZ MENDİL VE YIRTMAÇLI LAKAPLARI NEREDEN GELİYOR?

Çocukluğumdan beri titiz biriydim. Oturduğum kalktığım yerlere bile dikkat ederdim. Deniz Koleji’nde okurken hafta sonları eve dönerken bembeyaz kıyafetlerimiz içinde vapura binerdik. Ben kıyafetim leke olmasın diye oturmadan önce mendilimi açar,koltuğa sererdim.” Beyaz mendil “ lâkabı oradan kaldı…

“ Yırtmaçlı “ da SSK’da çalışırken pantolon paçalarında küçük bir yırtmaç modası çıkmıştı. Ben de modadan geri kalmamak için pantolonumun paçasına bir yırtmaç yaptırdım. Kurumda en genç eleman ben olduğumdan bütün dikkatler üzerimdeydi. Yırtmacı gören “ yırtmaçlı” diye isim taktı…

 

 

 

 

70 LERİN BAŞINDA DEVLET MEMURLUĞUNDAN SAHNELERE GEÇME KARARI VE CESARETİ NASIL OLDU? HUYSUZ VİRJİN NEREDEN DOĞDU?

SSK’DAN aldığım maaş rahat yaşamama izin vermiyordu. Evden ayrılmış Şişli’de kendime bir ev tutmuştum. Kira, evin sabit giderleri, yeme-içme, giyim derken masraf çoğaldı. Ek bir şeyler yapmam gerekiyordu. Beylerbeyi Kültür Derneği’nde hazırladığımız “ Ramazan Geceleri’nden esinlenerek “ Huysuz Virjin” tiplemesini lanse ettim. Seyirciye sataşarak kanto yapan kıdemli bir kantocu yarattım. Show dünyasında hiç denenmemiş bir gösteri olduğu için çok tuttu. Sonra bu olayı televizyon ekranlarına taşıdık.

İNSANLARI ÇEKİNDİREN BİR DURUŞUNUZ VAR.  ANLAŞMASI ZOR BİRİ MİSİNİZ?

Zor değilim ama seçiciyim. Meslek gereği bir çok insanla karşılaşıyor ve samimi oluyoruz. Herkes ile aynı samimiyeti kurmama imkân yok. Herkesle samimi olamam. Bu yaşıma geldim. En samimi arkadaşlarımın sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Evime giren çıkan insanı seçerek tespit ederim. Samimi olduktan sonra çok keyifli muhabbetler yaşarız. Ama ilk intibam karşı tarafa “ zor insan “ olarak yansıyor.

TİTİZLİK VE DİSİPLİN HAYATINIZDA ÖNEMLİ BİR YER Mİ TUTUYOR ?

Evet titizlik ve disiplin benim için çok önemlidir. Dışarda her yerde yiyip içmem. Arkadaşlarımın,dostlarımın evinde bile temizliğinden emin olmadığım şeyleri yemem,içmem. Evlerde mutfak temizliğine çok dikkat ederim. Kim olursa olsun sofraya oturmadan ellerini yıkatırım. Disipline gelince yaptığım anlaşmalarda maddelere uyulmasını isterim. Kulise herkesten önce gelirim. Show yapacağım sahneyi menajerim kontrol etmiş olsa dahi son kontrolü kendim yaparım Ses , ışık düzeni çok önemlidir. Mutlaka prova yaparım. Birlikte çalışacağım sanatçı arkadaşlardan da aynı disiplin anlayışını beklerim..

 

 

 

 

 

PİŞMANLIKLARINIZ VE İYİ Kİ YAPMIŞIM DEDİKLERİNİZ VAR MI?

Bir aralar keşke bir çocuğum olsaydı diye düşünürdüm. Son yıllarda yaşadıklarımızdan dolayı çocuksuz olduğuma şükrediyorum. Tekrar dünyaya gelsem yine “ Huysuz Virjin “ olmayı seçerdim. Herkesi neşeye boğan eğlendiren bir tip. Tabii ona can veren Seyfi Dursunoğlu olarak….

HUYSUZ FLÖRTÖZ BİRİ. YA SEYFİ DURSUNOĞLU?

Huysuz Virjin’in yaşadığı flörtleri idare etmekten Seyfi Dursunoğlu flört etmeye vakit bulamadı. Bugün 84 yaşındayım. Artık flört döneminden oldukça uzaktayım….

YILLARIN ETKİ ETMEDİĞİ GENÇ BİR RUH VE ENERJİKLİKLİĞİN SIRRI NE?

Bunun tek sırrı var : Disiplin…. Özel yaşantım,yediğim içtiğim,gezmem,çalışmam hep disiplin içinde organize edilir. Artık bünyem disiplinli yaşamağa o kadar alışmış ki,bunun için özel bir efor sarfetmiyorum. Yıllar önce kendime koyduğum kurallar aynen devam ediyor. Uykuma çok dikkat ederim, gece hayatım yoktur. Hafif yerim,kışın yürüyüş,yazın yüzme beni dinç tutan faktörler.

UĞURUNUZ YA DA BATIL İNANCINIZ VAR MI?

Öyle inançlarım hiç yoktur. Şöhret olduktan sonra 3 ev değiştirdim. Üçünün de kapı numarası 13. Herkesin uğursuz dediği bu rakam bile bana çok uğurlu gelmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

NESİLLER SİZİNLE BÜYÜDÜ. BİRÇOK İNSANIN ANILARINDA OLMAK, HAYATLARINA DOKUNMUŞ OLMAK SİZE NELER HİSSETİRİYOR?

Nadiren de olsa halk arasına girdiğimde her nesilden her cinsten insanın bana sevgiyle sarılması çok hoşuma gidiyor. Yıllardır onlara neşe verdim. Sosyal medyada da çok takipçim var. Daha bir kişiden bile yanlış bir ifade gelmedi. Bundan büyük mutluluk olabilir mi???

ÖZLENDİNİZ...SEVENLERİNİZ SİZE TEKRAR NEREDE GÖRECEKLER?

İnanın ilk gün kadar televizyon programı teklifi geliyor. Talk-show olsun yarışmalar olsun. Hepsini inceliyorum. Henüz “ bu olabilir “ diyebileceğim bir proje çıkmadı. Son günlerde bir reklâmda izliyor sevenlerim beni. Onun yeni bölümleri çekilecek. Sahne show’una gelince o konuda da ısrarlı teklifler alıyorum. Ama kabul etmiyorum. Benim sahne programım en az 1,5 saat sürer. Hep ayakta ve danslı bir gösteridir bu. Bundan sonra yapabilir miyim bilmiyorum. Yorulmaktan çekiniyorum…

BU KELİMELER SİZE NE HATIRLATIYOR? (TEK KELİME İLE CEVAP VERİNİZ)

EVLAT :   Hayatın anlamının en önemli unsuru..

TABU : Abartıya kaçmadan tabuları olmalı insanın….

VEFA: Dostlarımda aradığım en başta gelen unsur…..Ben de dostlarıma elimden geldiği kadar vefalıyımdır..

AŞK :   Aşk içeri girince beyin yıllık izne çıkarmış…..derler…..çok doğru…gerçek aşkta mantık olmaz…

AİLE : Yetişmemizde en büyük rolü oynayan faktör…..hemen ardından eğitim gelir….

SİYASET: Hayatımın hiçbir döneminde ilgilenmedim…..tabii ki takip ederim

Siyasetçiler de sanatı ve sanatçıyı takip etmeli….

SAFLIK: Eskiden saflığın yaşı 18-19 a kadar uzanırdı….şimdi 11-12 yaşında saflık kayboluyor…..o da en iyi şartlarda…..internet bunda en büyük etken….

EMEK: Emek vermeden semere alamazsınız…..aşk da buna dahil…

ZEKA : Ayakta kalabilmenin en önemli ilâcı…..Zekâ tabii Allah tarafından her kuluna bahşedilmiş ama onu kullanmak hüner ister…

TUTKU: Biraz esnek davranarak tutku sahibi olabilirsiniz…..katı olmamak gerekir…

 

 

 

Geri