DOWN CAFE'DE BİR TATLI SOHBET
Erenköy Gönüllüleri Sosyal Hizmetler Komitesi, Şişli Down Cafe’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Tomurcuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sernur Ataol Karagöz ve öğrencileri ile, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Ayşen Gürer’in ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen ziyaret keyifli geçti.
İşletmenin kurucu başkanı mimar Saruhan Singen, hala kendisi tarafından koordinasyonu sağlanan kafenin gönüllü annelerin desteğiyle açıldığını ve down sendromlu çocukların da annelerin pişirdiği yemekleri servis ettiklerini anlattı. Singen işletmenin sadece kafe hizmeti vermediğini, haftanın belli saatlerinde resim, ritim ve işaret dili kurslarının da yapıldığını belirtti.
Ayrıca mobil kafeler açtıklarını belirten Singen, böyle bir işletme açma düşüncesi olan belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği verebileceklerini söyledi.
 
Güzel bir öğle yemeği ve birbiriyle kaynaşan çocuklar, gülen yüzler, birlikte söylenen şarkılarla, gönüllülerin de çok memnun kaldıkları etkinlik, en kısa zamanda tekrar buluşmak üzere sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 

Geri