GÖNÜLLÜLERİN YENİ EVİ AÇILDI
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri büyümeye devam ediyor. Osmanağa Gönüllüleri, yeni gönüllü evlerinin açılışını 28 Aralık Çarşamba günü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. Kadıköy Evlendirme Dairesi kafesinin üst katı artık Osmanağa Gönüllülerin yeni gönüllü evi. Gönüllü evinde Türk sanat müziği, resim, mozaik, Osmanlıca ve Rusça kursları veriliyor.
“KADIKÖY HEPİMİZİN”
Gönüllü evinin açılış konuşmasını Osmanağa Gönüllüleri Başkanı Hülya Arabacı yaptı. Faaliyetlerine yeni merkezlerinde devam edeceklerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Arabacı, “Bundan bir süre önce Yoğurtçu Parkı’nda gönüllü evi çalışmalarımıza devam ediyorduk. Başkanımıza bize bir yer ayarlaması konusunda ricada bulunduk. Başkanımız da bizi kırmayarak hemen daha iyi bir yerin sözünü verdi. Bugün de başkanımızla birlikte yeni gönüllü evimizin açılışını yapıyoruz. Kadıköy hepimizin. İlçemiz medeniyetin beşiği ve burada bizler yaşıyoruz. Gönüllüler olarak da ilçemizi güzelleştirmek, değer katmak için çalışmalar yapıyoruz. Gönüllü merkezimize ve Belediye Başkanımız Aykurt Nuhoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

“KATKI SAĞLIYOR”
Aykurt Nuhoğlu ise gönüllülük esasına dayanılan projelerin kamuya büyük faydaları olduğunu belirterek, “Gönüllülük projelerinin sağladığı katkıları hepiniz biliyorsunuz. Biz ilk seçildiğimiz dönemde Kurbağalıdere’ye ilişkin röportaj yapıyorduk. Bir kadın yanımıza geldi ve eşinden ayrı olduğunu, çocukları olduğunu ve iş istediğini söyledi. Bu durumu nasıl çözebileceğimizi düşündük. Bir kadını işe alabilir ve kadının sorununu çözebiliriz. Ama toplumsal anlamda gelen tüm taleplere hem cevap vermek hem de çözmek zorundayız. O zaman da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde yeni bir yönetmelik oluşturduk. Bu yönetmelikle beraber Potlaç ortaya çıktı. Bunların temelinde yatansa sizlerin 20 yıldır yaptığınız çalışmaların sürekliliği. Bu fikir de Fikirtepe Gönüllüleri’nden çıktı. Bireylerle iletişim halinde olmalı ve onlara sahip çıkmak zorundayız. Eğer bunları yapamazsak toplum huzurlu bir toplum olmaz.” diye konuştu.
Geri