DAMAR HASTALIKLARI, VARİS VE OZON TERAPİSİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Dr. Sezai Çelik, damar hastalıkları, varis ve ozon terapisi hakkında sunum yaptı. Toplardamar yetmezliğine “varis” dendiğini belirten Çelik, ana damarların tıkanmasının akciğer embolisine yol açtığını ve ölümcül olduğunu belirtti. Çelik, venöz ülserin varis yarası olduğunu ve aylarca iyileşmediğini, varis damarlarının kanamaya elverişli olduğunu da ekledi.

Dr. Sezai Çelik şunları anlattı: “Dışarı çıkmış anadamar varisi eski yöntemde ya köpük tedavisi ile ya da damarı keserek almak sureti ile cerrahi yönteme başvurulurdu. Yeni yöntemde lazer ve radyo frekans teknolojisi uygulanarak damar kurutulur.

Varis genellikle bacaklarda görülür. Ayakta kalmak, fazla oturmak, yüksek topuklu ayakkabı giymek, sigara kullanmak varisin önemli nedenleridir. Varis çorabı, varisin ilerlemesini engeller. Son yıllarda Ozon tedavisi başarılı sonuçlar ortaya koymuş olup, oksijen her dokunun olmazsa olmazıdır, kana çok hızlı geçer. Hastaya, (ozon + oksijen ) karıştırılarak kan yoluyla verilir. Vücutta kanın gitmediği yer yoktur. Bu nedenle ozon tedavisi faydalıdır.”

Çelik, kanser tedavisi bittikten sonra nüksetmesini önlemek için ozon terapisi yapılmalıdır diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 

Geri