İÇİMİZDEN BİRİ
Fenerbahçe Gönüllü Evi’nin Gezi Kültür Komite Başkanı ve aynı zamanda bir ebru sanatçısı olan Cahide Yormaz Öz’ün eserleri 14-21 Ocak 2017 tarihleri arasında Erenkoy Kazım Karabekir Kültür Merkezi’nde sergilendi. Sergide aynı zamanda Yormaz Öz’ün ‘Ben mi istedim Yalnızlığı’ ve ‘Renkli Hayatlar’ adındaki son iki kitabının da tanıtımı yapıldı.

Cahide Yormaz Öz kimdir?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu olan Cahide Yormaz Öz, Maden Tetkik Arama’da Jeomorfolog olarak çalıştı. Öz’ün Masalmış Yaşam, Kimsesiz Hayaller ve Şiirselim-Öylesine adlı kitapları bulunmaktadır.

Cahide Yormaz Öz’ün annesinin, teyzesinin ve komşulardan öğrendiği “Annemin Boşnak Yemekleri ve Komşu Tarifleri” adında bir yemek kitabı da bulunmaktadır. Bu kitabın gelirini Fenerbahçe Gönüllüleri bağış ve katkıda bulunan otuzdan fazla üniversite öğrencisine verdiği burs için kullanıyor.

Kırıntı Dergisi ve Lions'un düzenlediği “Hayallerinizin peşinden gidin” temalı bir yarışmada öykü dalında üçüncülük ödülü alan Cahide Yormaz Öz Milliyet Blog, Boşnak medya, İstanbul Gazetem ve NLP sitelerinde yazılar yazıyor.
 
 
 

Geri