HAYAT AĞACI HAYAT KURTARIYOR
Avukat Tülay Bekar, Kriton Curi Gönüllü Evi’nde, madde bağımlılığı ile mücadele için 40 avukat arkadaşıyla “Hayat Ağacı” projesini hayata geçirdi. Gençleri ölüme götüren bu bağımlılığa karşı 7 gün 24 saat hizmet veren 444 84 98 numaralı çağrı merkezi kuran avukatlar, birçok insanın bu merkez aracılığıyla kendilerine ulaşmasını sağladı.

Av. Tülay Bekâr konuyla ilgili şunları söylüyor: “Uyuşturucu madde bağımlılığı T.C içinde yaşayan gençlere adeta biyolojik soykırım etkisi yapmaktadır. Bitkisel ve sentetik uyuşturucular iç organları tahrip edip zehirliyor, gençler kalp krizi sonunda hayatlarını kaybediyor, uyuşturucu satıcıları gençlerin bulunduğu mekânları örneğin okulları ve üniversite çevrelerini mesken tutuyor, onları bağımlı yapabilmek için 1 TL, 50 kuruşa rengârenk uyuşturucu hapları satıyor. Emniyet verilerine göre okullardaki öğrencilerin üçte biri uyuşturucu müptelası, uyuşturucu kullanma yaşı 6’ya kadar düştü.”

Bekâr Amatemlere başvuranların sayısının 120 bin civarında olduğuna, yatabilen hasta sayısının ise 480 olduğuna dikkat çekerek uzun tedaviler sonunda sadece yüzde 1’inin iyileştiğini belirtti.

Av Tülay Bekar, Hayat Ağacı projesinde yer alan ve destek veren barolar, sivil toplum örgütleri ile farkındalık yaratmak ve çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi.
 
 
 

Geri